YLI-RAHNASTO KOKOOMUKSEN MAAKUNTAVAALIEHDOKKAAKSI

Pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous valitsi 28.04.2018  allekirjoittaneen ehdokkaaksi Etelä-Pohjanmaan maakuntavaaleihin. Lähden maakuntavaalityöhön täynnä intoa. Koen , että minulla on annettavaa tälle maakunnalle sen pitkän kokemuksen perusteella joka minulle on kertynyt toimiessani luottamushenkilönä maakunnan ja Kauhajoen kaupungin eri yhteisöissä.

Paljon puhutun soten lisäksi tulevat maakunnat päättävät myös muista elintärkeistä asioista kuten  aluekehittäminen, maakunnan elinvoimaisuuden parantaminen,  teidenhoito sekä palo-ja pelastustehtävät. Maataloushallinnon , maatalouslomituksen , tukivalvonnan sekä kehittämis-ja investointitukitoiminnan siirtyminen maakunnille tekee niistä ison toimijan alueen yrityksille ja maatiloille. Viljelijänä haluan olla näitä asioita edelleen kehittämässä ja tarvittaessa puolustamassa.

Ilmoitan tässä samalla , että olen liittynyt Kokoomuksen jäseneksi jokin aika sitten.

Tunnustan, että olen tehnyt pienen lenkin politiikassa. Vaihdoin Keskustan Perussuomalaisiin vuonna 2009 tyytymättömänä Keskustan harjoittamaan maaseutupolitiikkaan. Viime kesänä Jyväskylän puoluekokouksessa minulta lähti puolue alta uuden puoluejohdon myötä. Perussuomalaiset muuttuivat yhdessä yössä populistipuolueesta rasistipuolueeksi. Erosin Perussuomalaisista syksyllä 2017 ja nyt olen liittynyt Kokoomukseen.

Minua on kyselty viime kesästä lähtien eri puolueisiin. On pyydetty palaamaan Keskustaan. Siniset ovat tietenkin myös olleet yhteydessä. Erityisen aktiivinen on ollut Kansalaispuolue.  Kun  puolueen uudelleenvalinta tuli ajankohtaiseksi Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen, halusin liittyä puolueeseen jolla on vaikutusvaltaa. Pienillä ryhmillä sitä valitettavasti ei ole. On kyse sitten kunnasta, maakunnasta tai valtakunnan tasosta , riittävän kokoinen ja hyvät yhteydet eri puolille yhteiskuntaa omaava puolue pystyy parhaiten vaikuttamaan asioihin. Siksi siis Kokoomus.

Sami Yli-Rahnasto