MAASEUTU TARVITSEE ORPON

Suomalaisen maatalouden kannattavuus on edelleen heikko. Viljelijöiden tuottaman ruoan ja tekemän työn halpuuttamiselle ei näy loppua. Euroopan Unionin ja Suomen kaikki maatalouden  tukijärjestelmät tullaan neuvottelemaan uusiksi uuden EU:n ohjelmakauden myötä.  Sanon suoraan. En halua , että Antti Rinne on käymässä näitä neuvotteluja. Neuvottelijaksi tarvitaan jämäkkä Petteri Orpo. Ensi kertaan Suomen historiassa pääministeriksi on tarjolla henkilö, joka on ollut myös maa- ja metsätalousministeri.  

Ilmastonmuutoskeskustelu käy kuumana. Peltoviljelyä, lihantuotantoa ja metsähakkuita syyllistetään ja halutaan rajoittaa. En pidä tästä vastakkainasettelusta, sillä maaseudulla on tarjota keinot ilmastonmuutoksen hillintään. Hiilinielut ovat viljelijöiden ja metsänomistajien hallinnassa.

Repimisen sijaan asiat paranevat  varmemmin yhteistyöllä. Ilmastotekojen eteenpäin viemiseen tarvitaan rakentava ja maaseudun elinkeinoja ymmärtävä Petteri Orpo.

Sami Yli-Rahnasto, Kauhajoki 
maanviljelijä, eurovaaliehdokas